Foto door Diederik van der Laan Foto door Diederik van der Laan

 

Amsterdam, 16 september 2013 – Amsterdam is na vanochtend een stuk groener dankzij Richard Branson. Op het Westergasterrein in Amsterdam gaf hij het beroemde Iamsterdam logo een groene metamorfose. De actie vormde de aftrap van de finale van de Postcode Lottery Green Challenge, de internationale competitie voor startende duurzame ondernemers waar Branson dit jaar juryvoorzitter van is.

 

Gewapend met verfspuiten en kwasten verfde Richard Branson samen met de vijf finalisten van de Postcode Lottery Green Challenge de rode letters ‘Iam’ van het Amsterdamse logo groen. De finalisten maken vanmiddag tijdens de finale kans op 500.000 euro om hun CO2 reducerende ondernemersplan te realiseren. Daarnaast gaat er 200.000 euro naar een of twee andere veelbelovende finalisten.

Twee Nederlanders in de finale

De Postcode Lottery Green Challenge wordt georganiseerd door de Postcode Loterij. Het doel van de wedstrijd is groene start-ups de kans te geven hun innovatieve, duurzame producten of diensten daadwerkelijk op de markt te brengen. Uit de 311 ondernemersplannen die vanuit de hele wereld zijn ingezonden zijn dit jaar vijf finalisten geselecteerd, waaronder twee Nederlanders. Wolbert Allaart uit Den Haag en Patrick Heuts uit Oosterbeek gaan vandaag de strijd aan met drie Amerikaanse vrouwen: Ginger Dosier, Alison Greenlee en Kavita Shukla. De jury onder leiding van Richard Branson bepaalt wie er met de hoofdprijs naar huis gaat.

De finale van de Postcode Lottery Green Challenge is live te volgen op deze website. De winnaar wordt rond 13.00 uur bekendgemaakt. Het groene Iamsterdam logo is nog de hele dag te bezichtigen op het Westergasterrein, Klonneplein 6 (voor de Westerliefde).